Muži "A" si zajistili účast ve II. lize v bojích o postup do druhé nejvyšší soutěže!

Komentář:

Basketbalisté Jiskry si zajistili účast v bojích o I. ligu

Ze dvou vítězství se radovali o uplynulém víkendu basketbalisté domažlické Jiskry. Ti v dalším pokračování II. ligy mužů nejprve na domácí palubovce vrátili Teplicím porážku, aby poté rozstříleli Most vysoko 104:62. Zároveň si tak zajistili účast v první čtyřce a tím i účast v bojích o postup do I. ligy. V průběžném pořadí patří hráčům Jiskry třetí příčka, když mají stejný počet jako druhé Teplice, ale horší skóre.

Domažlice - BK Teplice
70:66 (27:11, 45:30, 59:45)

Zápas, jak se později ukázalo, rozhodla první čtvrtina, kterou domažličtí basketbalisté vyhráli o šestnáct bodů. V závěru utkání, které zároveň bylo soubojem o druhou příčku, se domácí o vítězství strachovali, ale nakonec se radovali z vítězství.
V dresu domácích nastoupil poprvé v sezoně odchovanec domažlického basketbalu Jan Papež. „Téměř celou sezonu jsem čekal, než mě pražská Sparta pustí zpět do mateřského oddílu, a tak jsem byl hodně nervózní. Dnes jsem se moc nepředvedl. Nejsem totiž rozehraný. Čtyři tréninky se nevyrovnají jednomu zápasu, “ ohlédl se za utkáním osmnáctiletý hráč a pokračoval: „Jsem moc rád, že konečně mohu hrát. Doufám, že ještě něco předvedu a týmu ve zbývajících zápasech pomohu k co nejlepšímu umístění.

Domažlice - Baník Most
104:62 (30:11, 54:38, 81:49)

Jednoznačná záležitost domácích, kteří proti předposlednímu celku soutěže předvedli velmi dobrou hru v obraně i útoku. Výsledkem bylo vysoké vítězství o 42 bodů. Stý bod utkání zaznamenal Pavel Bauer.

Basketbalisté Jiskry Domažlice odehráli domácí mistrovský dvojzápas v sestavě: Jakub Tauer, Ondřej Kupilík, Václav Kozina, Michal Vaněk, Josef Prettl, Pavel Bauer, Jan Papež, Michal Podestát, Pavel Hendrich, Jan Blacký a Jakub Jiřinec. Trenér: Karel Štípek.

V dalším dvojutkání se představí domažličtí basketbalisté příští týden v jižních Čechách, konkrétně ve Strakonicích a v Písku.(fai)

#tbs