Začíná nadstavba II.ligy mužů

Komentář:

Domažlice/ Dostat se do čela soutěže a zároveň tak udělat jeden z důležitých kroků k celkovému vítězství ve II. lize mužů chtějí basketbalisté domažlické Jiskry. Ti se po základní části soutěže probojovali mezi nejlepší čtyřku hrající v nadstavbové části každý s každým doma-venku o postup do první ligy, když po základní části obsadili třetí příčku. Během ní nasbírali stejně jako druhé Teplice 38 bodů a pouhý bod ztráceli na vedoucí Strakonice. A právě s nimi sehrají o víkendu mistrovský dvojzápas. V případě úspěchu se výrazně přiblíží k cíli znamenající prvenství ve II. lize. V sobotu 10. dubna přivítají jihočeský tým od 18 hodin na domácí palubovce, o den později pak zamíří do Strakonic se začátkem utkání v 11 h.
„V základní části jsme doma podlehli Strakonicím o sedm bodů 68:75, ale na jejich palubovce jsme jim porážku vrátili, když jsme vyhráli 76:59. Máme s nimi tak lepší vzájemnou bilanci. Věřím, že kluci proti těžkému soupeři a odvěkému rivalovi zabojují a budeme se radovat z vítězství, “ prozradil trenér domažlických druholigových basketbalistů Karel Štípek s tím, že tým proti Strakonicím nastoupí kompletní až na Michala Podestáta, kterého na poslední chvíli vyřadily zdravotní problémy a mimo hru bude čtrnáct dní.
„Doufám, že diváci nás v domácím sobotním utkání přijdou povzbudit v hojném počtu. My budeme spoléhat na podkošové hráče, na druhé straně se budeme snažit ubránit dobrou střelbu z dálky hráčů Strakonic a jejich nájezdy pod koš, “ zve na zítřejší duel kouč domažlických basketbalistů.(fai)

#tbs