Basketbalisty Jiskry čekají poslední zápasy úspěšné sezóny

Komentář:

Domažlice/ Závěrečným dvojzápasem nadstavby II. ligy mužů se rozloučí o tomto víkendu basketbalisté Jiskry se sezonou 2009/10. V rámci něj zavítají na palubovky Teplic a Karlových Varů.
„O vítězi a postupujícím do I. ligy je již rozhodnuto, je jím tým Strakonic. Stejně tak již je jisté, že čtvrtou příčku obsadí karlovarská Thermie. My se v přímém souboji utkáme s Teplicemi o druhé místo, “ prozrazuje dlouholetý manažer domažlických basketbalistů Tomáš Budka a pokračuje: „Popravdě řečeno, snažil jsem se, abychom poslední mistrovský dvojzápas nemuseli odehrát. Jsou to zbytečné náklady pro oddíl ať už za cestovné či rozhodčí, které jsme mohli ušetřit na příští sezonu. Bohužel sportovně technická komise České basketbalové federace byla proti. Vzhledem k tomu hodlám vyvinout iniciativu, aby se o postup do I ligy hrálo příští sezonu klasickým play-off a nikoliv způsobem nadstavby.“
K utkání do Teplic a Karlových Varů odcestují svěřenci Karla Štípka v oslabené sestavě a tří hráčů základní sestavy. „Jan Blacký, Josef Prettl a Michal Vaněk se zúčastní o víkendu turnaje veteránů, navíc Honzovo manželka očekává v této době přírůstek do rodiny, “ dodává Budka.(fai)

#tbs