"Béčku" se na úvod nedařilo

Komentář:

Basketbalistům B-týnu Jiskry nestačilo 91 bodů na výhru

KAREL FAIT

Klatovy/Holýšov/ Dvě porážky si připsali na konto basketbalisté B-týmu domažlické Jiskry v úvodním dvoukole krajského přeboru mužů. Zatímco na palubovce favorizovaných Klatov podlehli 65:77, v Holýšově jim na vítězství nestačilo nastřílených 91 bodů a nakonec prohráli s domácím týmem 91:103.

Klatovy – Domažlice B
65:77 (24:18, 39:30, 59:49)

Zápas se vyvíjel od začátku pro basketbalisty Klatov, kteří nakonec první čtvrtinu vyhráli o šest bodů 24:18. Ve druhé desetiminutovce náskok ještě zvýšili a po zbytek utkání si jej pohlídali. „Nám se několikrát podařilo soupeře dotáhnout a v poslední čtvrtině jsme dokonce prohrávali o pouhý bod 62:63. Poté jsme však několikrát zbytečně ztratili míč v útoku a soupeř po rychlých protiútocích nemilosrdně trestal, “ zhodnotil utkání v Klatovech trenér rezervy domažlických basketbalistů Jiří Regál.
Podle jeho dalších slov velmi dobře v Klatovech zahráli Václav Forst a Tomáš Drozda. Do kolektivu rovněž dobře zapadli dorostenci.

Domažlice B: Marek Konicar, Martin Konicar, Milan Pinkr, Petr Špaček, Jan Mitáček, Václav Forst, Martin Císař, Pavel Říha, Stanislav Kopic, Tomáš Vondrovic a Tomáš Drozda.
Trenér: Jiří Regál.

Holýšov – Domažlice B
101:93 (23:34, 46:56, 78:74)

Basketbalisté domažlické Jiskry vstoupili do utkání aktivně a první čtvrtinu vyhráli o 11 bodů. Náskok si ve druhé desetiminutovce pohlídali a do druhé půle vstupovali s desetibodovým náskokem. „Bohužel ve třetí čtvrtině jsme špatně bránili, vyrobili jsme hodně zbytečných ztrát a nedařila se nám ani střelba. Prohráli jsme ji tak o 14 bodů. V závěrečné desetiminutovce jsme se snažili takticky faulovat, ale domácí šestky proměňovali a nakonec vyhráli o deset, “ prozradil příčinu porážky domažlický kouč.

BK Holýšov: Petr Navara, Petr Přikryl, Ondřej Straka, Martin Zobl, Bohumil Štván, Martin Polák, Lukáš Navara, Ladislav Čínovec, Milan Ruský, Milan Honner, Michal Majer a Jaroslav Koc. Trenér: František Hanzlík.

Domažlice B: Michal Huml, Milan Pinkr, Petr Špaček, Václav Forst, Jan Mitáček, Martin Konicar, Martin Císař, Tomáš Drozda, Stanislav Kopic a Tomáš Vondrovic. Trenér: Jiří Regál,

#tbs