Minižáci Jiskry byli v Tachově napůl úspěšní

Komentář:



Tachov/ Porážku v prodloužení a vítězství si na konto připsali malí basketbalisté Jiskry Domažlice, kteří o víkendu v rámci krajského přeboru sehráli mistrovské dvojutkání na palubovce Tachova.
V prvním zápase vyhráli svěřenci Honzy Anderleho a Víťi Pohanky úvodní čtvrtinu o deset bodů 12:2. Náskok však po zbytek utkání neudrželi a v závěrečné minutě inkasovali vyrovnávací koš na 24:24. Pětiminutové prodloužení již psychicky nezvládli, prohráli jej 0:5 a tím i zápas 24:29.
Ve druhém duelu od začátku malí basketbalisté Jiskry prohrávali a před závěrečnou čtvrtinou soupeř dokonce vedl o 9 bodů. Domažličtí minižáci se však nevzdali, poslední desetiminutovku vyhráli 12:0!!! a tím i celý zápas 20:17. Osmi body se v poslední čtvrtině blýskl Honza Anderle, velmi bojovný a obětavý výkon podal v obou zápasech Martin Mach, dobře rovněž zahrál Matěj Šlajs.
Jiskra Domažlice: Filip Vítek, Jiří Rojt, Matěj Šlajs, Matěj Kubelka, Pavel Němeček, Matěj Němeček, Jan Svoboda, Petr Kolina, Jakub Anderle, Tomáš Janovec, Martin Mach, Tomáš Novák a Lukáš Šup. Trenéři: Jan Anderle a Vítězslav Pohanka.
Karel Fait

#tbs