ZAČÍNÁ II. LIGA

Komentář:

Domácím dvojzápasem proti karlovarské Thermii a Sokolovu odstartují o víkendu novou sezonu ve II. lize mužů basketbalisté domažlické Jiskry. Ti v uplynulé sezoně jakožto nováček skončili na druhém místě.
„Je jasné, že bychom rádi toto umístění zopakovali. Liga však bude asi hodně vyrovnaná, takže až její samotný průběh ukáže, nakolik naše cíle splníme. První čtyři zápasy hrajeme doma a už ty naznačí naše ambice. Každopádně v nich chceme naplno bodovat, “ říká trenér domažlických basketbalistů Karel Štípek a pokračuje: „Sokolov jsme jasně přehráli doma v úvodním kole Poháru České basketbalové federace, přesto nás čeká těžký soupeř. Navíc nám budou citelně chybět dva podkošoví hráči, a to Pavel Bauer (zranění) a Josef Prettl (pracovní povinnosti). Co se týká karlovarské Thermie, podle zpráv, co mám, neměl by nastoupit jejich loňský nejlepší americký hráč. Karlovy Vary stejně jako my loni postoupily do finálové čtyřky a to svědčí o jejich kvalitách. Věřím, že diváci přijdou v hojném počtu a stanou se naším ´šestým hráčem´.“
Podle dalších slov domažlického kouče se do sestavy mužstva po roční pauze zaviněné zraněním vrací Josef Hrubý. Těsně před utkáním dlouholetý manažer domažlických basketbalistů Tomáš Budka představí jak hráčům, tak divákům zástupce nového generálního sponzora klubu firmu SPM CZ. (fai)

#tbs