Na jihu Čech spokojenost s poloviční úspěšností

Komentář:

O víkendu zajížděli basketbalisté na palubovky těžkých soupeřů. V sobotu se střetli s loňským vítězem 2. ligy Strakonicemi a v neděli si změřili síly s dosud neporaženým týmem Pískem, který v současnosti disponuje podle tabulek nejlepší obranou v soutěži.
Sobotní duel nezačínal na půdě Strakonic pro naše barvy příznivě a během chvíle jsme prohrávali 7:0. Naši hráči dokázali skórovat až v 5 minutě. Celkově nízký stav po první čtvrtně 13:12 napovídá o velmi dobrých obranách na obou stranách. Zápas byl až do konce vyrovnaný. Nejvyšší rozdíl byl během utkání maximálně 5 bodů. V poslední minutě rozhodla větší zkušenost v našich řadách. Soupeř sice ještě dokázal v 9 minutě snížit na 56:57, ale pak již bodovali jen hosté, kteří vyhráli 63:56.
Nejlepší střelci: Blacký Jiří 19, Blacký Jan 12, Jiřinec 11

Na hřišti Písku čekal naše hráče velmi dobrý soupeř v obranné činnosti. Tento tým praktikuje po celý zápas obranu po celém hřišti. V zápase si vybralo naše družstvo jedno „hluché“ místo mezi 2. a 4. min. druhé čtvrtiny. Tento úsek jsme prohráli 14:0. V dalším průběhu se ve vedení týmy střídaly. Opět běžela 9. minuta poslední čtvrtiny a na ukazateli svítilo skóre 67:69. Tentokrát však štěstí v poslední minutě stálo na straně domácích, kteří zvítězili 78:75.
Body: Blacký Jan 25, Blacký Jiří 13, Bauer Pavel 12, Jiřinec Jakub 11, Kozina Václav 10

Přání přivézt 3 body ze hřišť soupeřů se splnilo. Přesto stačilo málo a mohli jsme získat plný počet bodů. Na druhé straně jsme měli v závěru ve Strakonicích štěstí, které se v Písku odklonilo na stranu domácích. Z palubovky Strakonic se dva body nevozí lehce. Toto vítězství bude v závěrečné rekapitulaci velmi cenné. Písek má velmi mladé družstvo posílené hráči z 1. ligy a do útoku je hnalo výborné publikum. Bohužel posily jim mohou pomoci jen v nedělních zápasech. Díky tomu mělo ale utkání výbornou úroveň a hrálo se ve vysokém tempu celých 40 minut. Chyběly nám opory Podestát a Prettl. Na to se ale vymlouvat nechci, protože síla týmu se pozná hlavně podle široké lavičky.
Karel Štípek

#kš