Odolá tvrz domažlických basketbalistů?

Komentář:

Týmy Berouna a Rokycan přivítají na domácí palubovce domažlické sportovní haly o víkendu druholigoví basketbalisté domažlické Jiskry. A jejich cílem není nic jiného než udržet domácí neporazitelnost v soutěži.
„Nečekají nás lehké zápasy. Berounu se v letošní sezoně nedaří, ze šesti zápasů pouze jednou vyhrál a je poslední. To však jistě nesnižuje nebezpečnost tohoto týmu, který historicky pro nás nepatří mezi oblíbené soupeře. Hráči obou družstev se znají z předešlých soubojů, které byly vždy napínavé. Navíc letošní soutěž je vyrovnaná, a poslední tým v ní může porazit či výrazně potrápit družstva na předních místech, “ nepodceňuje sobotní duel s Berounem trenér domažlických basketbalistů Karel Štípek.
O den později čeká jeho svěřence náročný duel s hráči Rokycan. Ty totiž přijedou se dvěma plzeňskými ´pendly´ z Mattoni NBL, a to sice se středním rozehrávačem Honomichlem, českým reprezentantem do 20 let a dále s velmi kvalitním a také mladým podkošovým hráčem Peckou. Navíc soupeř jistě využije služeb Skokánka z prvoligového Vyšehradu a zkušeností podkošového hráče Z.Pechmana.
„V sobotu očekávám tabulkově povinné vítězství. V neděli bych byl moc rád, kdybychom potvrdili, že palubovka domažlické sportovní haly je domácí nedobytnou tvrzí a těžko se zde vyhrává. K obou zápasům bychom měli nastoupit kompletní, “ prozrazuje domažlický kouč a dodává: „Když jsme před čtrnácti dny hráli v Písku, bylo zde výborné publikum. Domácí nakonec vyhráli o tři body a přibližně pět set přihlížejících diváků bylo jejich šestým hráčem. Věřím, že i naši fanoušci a příznivci nejen basketbalu, ale i sportu, zavítají na zápasy s Berounem a s týmem Rokycan v hojném počtu a dopomohou nám ke dvěma výhrám.
Sobotní duel s Berounem začíná v 18 hodin, nedělní zápas proti Rokycanům přijde na řadu v 10 hodin.
Karel Fait

#tbs