Po polovině soutěže U19 v lize na děleném 3.-5.místě

Komentář:

Domažlice, Klatovy/Karel Fait/ Důležitá dvě vítězství si o uplynulém víkendu připsali na konto mladí basketbalisté Jiskry Domažlice, které v dalším pokračování ligy U 19 čekal dvojzápas s hráči Klatov. A svěřenci Jaroslava Chvátala, Václava Forsta a Václava Koziny zvládli obě utkání na výbornou, když zvítězili jak na domácí palubovce, tak i na hřišti soupeře. Zároveň tak udělali důležitý krok k vysněnému cíli, a to postupu do play-off.

Domažlice - Klatovy 84:57 (24:7, 41:27, 75:39)

Za domácí nastoupil již uzdravený Jan Kozina, který navíc v obou zápasech proti Klatovům byl kapitánem mužstva a své role se zhostil na výbornou. Tým táhl jak zákroky v obraně, tak i střelecky a doskoky v útoku. Naopak Klatovy přijely do Domažlic v oslabené sestavě, proto Jiskře, i bez Velka, Kubáta a Kupilíka, nekladly výraznější odpor. O výsledku rozhodla již první čtvrtina, kterou domácí vyhráli rozdílem sedmnácti bodů a po zbytek zápasu ještě vítězství zvýraznili. Domažličtí basketbalisté dali soupeři 7 trojek a měli 70% úspěšnost při střelbě trestných hodů.

Jiskra Domažlice: Jan Štípek 17, Jan Kozina 13, Tomáš Drozda 12, Matěj Klukan 12, Jan Anderle 8, Martin Krůta 6, Tomáš Primus 6, Ondřej Krůta 5, Václav Královec 4, Rudolf Kortus 1. Trenéři:Jaroslav Chvátal, Václav Forst a Václav Kozina.

Klatovy - Jiskra Domažlice 75:93 (20:30, 37:49, 58:70)

Domácí podle předpokladů nastoupili k zápasu v silnější sestavě, ke své velké škodě nezvládli hlavně zápas po psychické stránce. Za komentáře k výkonu rozhodčích jim byly uděleny 3 technické chyby. Domažličtí sice měli problémy s úspěšností trestných bodů a střelbou ze střední vzdálenosti, ale zodpovědnou hrou zvláště ve druhé půli dosáhli cenného vítězství.

Jiskra Domažlice: Jan Štípek 25, Jan Kozina 23, Tomáš Drozda 18, Jan Anderle 8, Rudolf Kortus 5, Martin Krůta 4, Václav Královec 3, Ondřej Krůta 3, Tomáš Primus a Matěj Klukan po 2. Trenéři: Jaroslav Chvátal, Václav Forst a Václav Kozina.

„Naším cílem bylo uhrát o víkendu dvě vítězství, a to se povedlo. I když já nerad moc chválím, musím kluky ocenit za předvedené výkony v první polovině soutěže. Hráli jsme často oslabeni a i hráči z lavičky dokázali v těžkých chvilkách zabojovat, čehož si nesmírně cením. A díky tomu jsme udělali důležitý krok k postupu do play-off, “ hodnotil dvojzápas v Klatovech jeden z trenérů mladých domažlických basketbalistů Václav Forst a pokračoval: „ Přes svátky nás kluky čeká hodně tvrdé práce, pokud chceme navázat na výkony v první polovině soutěže a postoupit do play-off. Na klucích je vidět, že chtějí bojovat v každém zápase o vítězství a to mě moc těší.“

#tbs