JISKRA ZDOLALA V DOMÁCÍ HALE OBA JIHOČESKÉ TÝMY

Komentář:

Domažlice/ Jasná výhra v sobotu a překročená hranice vstřelených sto bodů, vydřené vítězství v neděli, zisk všech čtyř bodů na domácí palubovce, tak zní charakteristika úvodního dvojzápasu druholigových basketbalistů Jiskry Domažlice při vstupu do nové sezony. Ti o uplynulém víkendu přehráli v domažlické sportovní hale jak rezervu Jindřichova Hradce, tak i odvěkého rivala ze Strakonic.
První mistrovské utkání nabídlo divákům pohledný basketbal s pohodovou výhrou domácích, u kterých se dostali na hřiště všichni hráči. Navíc se jim povedlo překonat hranici sto vstřelených bodů, a to zásluhou Jakuba Jiřince.
Střetnutí s tradičním nepříjemným rivalem ze Strakonic přineslo hru plnou nervozity, nepřesností na jedné straně, na druhé však upracovanou, ale cennou výhru pro Jiskru. Ta tak potřetí za sebou zahájila soutěžní ročník minimálně 2 výhrami hned na úvod soutěže.
„Dnes to bylo pro nás utrápené vítězství. Ale zabojovali jsme jako tým a získali cenné body, “ zhodnitl stručně duel proti odvěkému rivalovi z jižních Čech kapitán domažlických basketbalistů Jan Blacký.
„Povedl se nám dobrý start do sezony. Využili jsme výhody domácího prostředí a dvakrát zvítězili, což velmi důležité. Na druhé straně se ukázaly chyby, na kterých hodláme zapracovat a odstranit je. O víkendu se nám příliš nedařilo proměňování trestných hodů, nebýt toho, porazili bychom soupeře větším rozdílem, “ ohlédl se za domácím dvojzápasem a úspěšném vstupu do nové sezony trenér druholigových basketbalistů Karel Štípek a pokračoval: „V prvním zápasu pískali rozhodčí úzkostlivě. Proto bylo výhodou, že jsme mohli do hry zapojit všechny hráče, na které se tak rozdělily osobní chyby.“

Už za necelých čtrnáct dní se představí basketbalisté domažlické Jiskry opět na domácí palubovce, když 15. října od 18 hodin přivítají od 18 hodin do třetice jihočeský tým, a to sice Písek. O den později, v neděli 16. října pak od 10 hodin hostí nováčka soutěže družstvo Sokola Žižkov.

#tbs