Ligové družstvo košíkářů U 19 bude bojovat na hřištích soupeřů

Komentář:

O víkendu zajíždí domažličtí basketbaloví dorostenci na palubovku BK Kladno a na hřiště Sokola pražského B. Na to, jak by utkání mohla dopadnout a s jakými ambicemi svěřenci Václava Forsta do středních Čech odjíždějí, jsme se zeptali šéftrenéra mládeže Mgr. Karla Štípka.
„Podle papírových předpokladů by měl být sobotní zápas na Kladně jednoduchou záležitostí, ale vzhledem k vyrovnanosti jednotlivých výsledků i celé soutěže bude zápas těžký. Věřím, že po dlouhé době bude družstvo v plné síle. Během prázdnin se snad již všichni kluci vyléčili z viróz, které je trápily, pod koš by se měl vrátit i Václav Kubát, který měl těžké zranění kotníku. V neděli na Sokole by se mohl hrát basketbal na vysoké úrovni. Soupeř je velmi kvalitní. Tento víkend na tamní palubovce podal velmi kvalitní výkon proti Brnu při hostování v extralize U 17 za Sokol pražský Jan Kozina. Pokud dokáže svůj výkon zopakovat a přidají se k němu i ostatní spoluhráči, věřím, že bychom mohli vyhrát.“
V domácích zápasech byli hráči proti nadcházejícím soupeřům úspěšní. Kladno porazili 65:47 a Sokol pražský 101:91. V Domažlicích se dorostenci Jiskry představí svým fanouškům až 28. a 29. ledna, kdy budou hostit BK Tábor a Sokol Žižkov.

#kš