Nečekaná výhra v K.Varech přiblížila play-off ligy U19

Komentář:

Karel Fait/ Jedno povinné a jedno cenné, ale zasloužené vítězství, přivezli mladí basketbalisté Jiskry Domažlice. Ti v dalším pokračování ligy U19 zavítali na palubovky posledních Teplic a lídra soutěže, karlovarské Thermie. A právě vedoucímu týmu přichystali první domácí porážku v letošní sezoně, a zároveň dali tak obrovský dárek k jubilejním 40. narozeninám trenéra Václava Forsta. Dvěma výhrami udělali svěřenci trojice trenérů Jana Chvátala, Václava Forsta a Václava Koziny další velmi důležitý krok k vysněné účasti v play-off.

Teplice – Domažlice 60:73 (11:19, 29:37, 43:54)

Mladí basketbalisté Jiskry Domažlice proti poslednímu celku tabulky po celý zápas potvrzovali roli favorita. V teplické hale, ve které panovala zima, dali trenéři příležitost všem hráčům. Ve 3. minutě závěrečné čtvrtiny domácí sice snížili na rozdíl 6 bodů 50:56, ale Domažličtí přidali vyšší rychlostní stupeň a zaslouženě z palubovky odcházeli jako vítězové.

Body Jiskra Domažlice: Tomáš Drozda 19, Jan Štípek 18, Jan Kozina 16, Jan Anderle 6, Václav Kubát 6, Ondřej a Martin Krůtové po 3, Jan Královec 3.


K.Vary - Domažlice 83:100 (23:21, 45:50, 64:79)

Proti jednomu z největších favoritů soutěže a aspirantů na postup předvedli podle slov trenéra Václava Forsta téměř stoprocentní výkon. „Kluci hráli s ohromným nasazením, a vynikající práci předvedli jak v obraně, tak při přechodu do útoku. Těžko lze v dnešním utkání hledat nějaké chyby, i když samozřejmě nějaké byly. Naši hráči, ať už na hřišti nebo lavičce podali super výkon, odměnou jim bylo vítězství a pro mě krásný dárek ke čtyřicátinám. Opravdu před nimi smekám a klukům děkuji, “ neskrýval radost z výhry domažlický kouč a pokračoval: „Udělali jsme další důležitý krok k našemu cíli, a to účasti v play-off. Věřím, že pokud navážeme na dnešní výkon, tak si je určitě zahrajeme. Velmi mě potěšilo, když po utkání přišel za mnou osobně karlovarský trenér a pogratuloval mi za předvedenou hru. Velmi si toho vážím, protože svoji práci dělá moc dobře, o čemž svědčí postavení Karlových Varů v tabulce.“
V utkání se tentokrát střelecký blýskl Jan Kozina, který zaznamenal 48 bodů, tedy téměř polovinu bodů mužstva! Zdatně mu sekundoval Jan Štípek, autor 29 bodů. Neskutečné ´černé´ práce v obraně i v útoku odvedl tradičně Tomáš Drozda, který ke svému výkonu přidal 8 bodů.

Body Jiskra Domažlice: Jan Kozina 48!, Jan Štípek 29, Martin Krůta 9, Tomáš Drozda 8 Jan, Velek 4 a Filip Kupilík 2.

#tbs