TURNAJ "U19" NAKONEC KOŘISTÍ BK KLATOVY

Komentář:

Domažlice/ Mladí basketbalisté Klatov se stali vítězi turnaje ´devatenáctek´, který za účasti čtyř týmů uspořádali o víkendu 23.-24.9.2011 členové basketbalového oddílu TJ Jiskra Domažlice v domažlické sportovní hale. O prvenství Klatováků nakonec rozhodlo skóre. Ti totiž porazili favorizovaný tým Karlových Varů, kterému v uplynulé sezoně doslova proklouzl postup mezi prsty do extraligy, ale poté podlehli Sokolu Pražskému. Pražané pak prohráli s Karlovými Vary, a tak o soupeři rozhodovaly vzájemné zápasy. A z nich vyšli nejlépe hráči Klatov. Bronz patřil Pražanům a na čtvrtém místě skončili domácí.
Trenér domažlické U 19 Václav Forst se musel na turnaji obejít hned bez sedmi hráčů tvořící základní sestavu týmu. Postrádal nemocné Tomáše Drozdu, Jana Kozinu, Jana Štípka, Matěje Klukana, Jana Velka, Rudolfa Kortuse a Filipa Kupilíka. Posledně jmenovaný nastoupil ve třetím utkání proti Karlovavým Varům. Navíc se zranil ve druhém duelu podkošový hráč Václav Kubát. „Šanci tak dostali zbývající hráči včetně Martina Schreibera. A když jsme všechny tři duely prohráli, musím kluky za předvedený výkon pochválit. A to i přes veškeré chyby, které udělali. Bojovali, a to je důležité, “ hledal pozitiva trenér mladých domažlických basketbalistů Václav Forst a pokračoval: „Věřím, že až se všichni hráči základní sestavy uzdraví, bude to zcela o něčem jiném. A věřím tomu, že dokážeme porazit i favority soutěže včetně Karlových Varů a zatím si stojím, i když někteří lidé v našem oddílu tomu nevěří. Mým cílem je, abychom hráli v horní polovině tabulky, proto jsem také roli kouče ´devatenáctek´ vzal.“
Pořadí turnaje: 1. Klatovy, 2. Karlovy Vary, 3. Sokol Pražský a 4. Jiskra Domažlice.
Jiskra Domažlice: Martin Tauer, Martin Krůta, Ondřej Krůta, Václav Královec, Václav Kubát, Jan Anderle, Martin Schreiber, Tomáš Primus, Karel Ibehej a Filip Kupilík. Tenér: Václav Forst. Asistent: Václav Kozina starší. (fai)

#tbs