V play-off II.ligy narazí Jiskra na SKB Rokycany

Komentář:

Jednoznačné vítězství nad Kralupy, zasloužená výhra nad lídrem z Teplic a postup do play-off, tak zní víkendová bilance druholigových domažlických basketbalistů na domácí palubovce. Ti v konečném pořadí základní části soutěže obsadili třetí příčku, když nasbírali stejně bodů jako druhé Rokycany a čtvrtá karlovarská Thermie. O pořadí na druhém až čtvrtém místě rozhodla minitabulka vzájemných zápasů. Svěřenci Karla Štípka tak v play-off čekají Rokycany - 1. utkání bude sehráno 17.3.2012 v Rokycanech.

Domažlice - Kralupy 100:67 (27:22, 49:42, 77:53)

Basketbalisté Jiskry vedli po prvním poločasu pouze o sedm bodů, ale třetí desetiminutovku vyhráli o sedmnáct bodů 28:11, a definitivně tak rozhodli o vítězství. To ještě v závěrečné čtvrtině navýšili a dočkali se i stobodové hranice, když se se závěrečným klaksonem trefil Jakub Jiřinec.


Domažlice - Teplice 79:77 (22:14, 31:42, 53:48)

Domácí hráči, kteří se museli obejít bez Václava a Martina Hrubých, podali proti lídrovi z Teplic bojovný a kolektivní výkon, a nakonec se po zásluze radovali z vítězství. Po poločase sice prohrávali o 11 bodů, ale do druhého poločasu nastoupili jako vyměnění. Dařilo se jim v obraně a po získaných míčích proměňovali rychlé brejky. Třetí desetiminutovku vyhráli 22:6 a rázem vedli o pět bodů! Hráči Teplic se nevzdávali a šestibodovou šnůrou v závěrečné minutě utkání snížili na 76:77. Naštěstí pro domácí Jiří Blacký a Jakub Tauer proměnili po jedné šestce. Na druhé straně byl naopak pouze jednou úspěšný Martin Bašta, a domácí tak těsné vítězství uhájili.

„Domácí podali dnes vynikající výkon. Nám se v prvním poločasu dařila střelba dálky a po poločase jsme tak vedli o 11 bodů. Ve druhé půli a zvláště ve třetí čtvrtině nás domácí bojovností a dobrou obranou přehráli a dostali se do vedení, které již nepustili. Gratuluji jim k vítězství, “ řekl po utkání kapitán teplických basketbalistů Petr Eisner.

V domažlickém dresu se po delší pauze objevil na postu středního rozehrávače Ondřej Kupilík: „Nastoupil jsem po delší době, protože hraji první ligu volejbalu v Plzni. Letos nám sezona skončila, a tak jsem mohl pomoct klukům. Dnes jsme bojovali a zvláště za výkon ve druhé půli, kdy jsme dobře bránili a proměňovali rychlé brejky, jsme si vítězství zasloužili.“
Karel Fait

#tbs