Josef Prettl sehrál poslední zápas za A tým v kariéře

Komentář:

Na velmi silného soupeře v podobě vítěze základní části a jednoho z aspirantů na postup do I. ligy, tým Teplic, narazili v play-off II. ligy basketbalisté Jiskry Domažlice. Hráči Teplic potvrdili roli favorita a sérii hranou na dva vítězné zápasy vyhráli 2:0, Domažličané se však přes předvedený výkon rozhodně stydět nemusí.V domažlickém dresu odehrál v neděli poslední utkání za ´áčko´ Josef Prettl.

Teplice – Domažlice 66:58 (22:18, 35:33, 50:43)

V domažlickém dresu si odbyl premiéru kouče dosavadní asistent Tomáš Budka starší, který nahradil v roli trenéra nemocného Karla Štípka. K utkání odcestovali Domažličané navíc pouze v osmi. První čtvrtinu vyhráli Tepličtí 22:18, ale domažličtí basketbalisté ve druhé desetiminutovce otočili během dvou minut na 22:24. Domácí sice srovnali, ale hosté bojovali a několikrát v dalším průběhu druhé ´čtvrtky´ vedli, v šesté minutě dokonce po úspěšné trojce Václava Koziny 33:26. Od té doby Chodové ani jednou neskórovali, naopak domácím se povedla šnůra 9:0, a tak o poločasu svítilo na ukazateli skóre 35:33 pro Teplice. Těm vyšla dokonale třetí čtvrtina, kterou vyhráli 18:7 a náskok si i přes veškerou snahu pohlídali.

Jiskra Domažlice: Jakub Tauer, Václav Kozina, Pavel Bauer, Jan Papež, Václav Královec, Jan Blacký, Jakub Jiřinec, Václav Baxa a Jan Kozina. Trenér: Tomáš Budka starší.

Domažlice – Teplice 69:79 (17:22, 33:41, 59:62)

Oproti utkání v Teplicích posílil domažlické řady Josef Prettl, který nastoupil k poslednímu utkání za A-tým. Vrátil se rovněž trenér Karel Štípek. Jeho svěřenci nastoupili do utkání s odhodláním vyhrát a vynutit si případný třetí zápas. Teplice však od začátku utkání vedli, navíc se jim dařila střelba z větší vzdálenosti a trestných hodů. Soupeř ze severu Čech nakonec potvrdil roli favorita, a i přes velkou bojovnost domácích, podruhé vyhrál a tím si zajistil postup do dalšího kola play-off.

Jiskra Domažlice: Jakub Tauer, Josef Prettl Václav Kozina, Pavel Bauer, Jan Papež, Václav Královec, Jan Blacký, Jakub Jiřinec, Václav Baxa a Jan Kozina. Trenér: Karel Štípek. Asistent trenéra: Tomáš Budka starší.

Poslední zápas za A-tým domažlických basketbalistů odehrála dlouholetá opora Josef Prettl: „Teplice po zásluze vyhrály, měly více nastříleno. Já jsem si dnešní zápas užil a dobře jsem si zahrál. Bylo to definitivně moje poslední utkání za ´áčko´. Neříkám, že si basketbal ještě nezahraji, třeba nastoupím k některému zápasu za béčko.“

V dresu Teplic se představil Tomáš Kubizňák, který hájil barvy domažlických basketbalistů v I. lize: „Popravdě řečeno jsme rádi, že máme dvojzápas s Domažlicemi za sebou. Bylo to hodně náročné, protože jsme hráli až po měsíci, kdy skončila základní část. Během té doby jsme tréninky hodně směřovali na střelbu, a to se nám vyplatilo. Jinak jsem moc rád, že jsem po delší pauze potkal s kluky, se kterými jsem v domažlickém dresu hrával. I když Domažličtí s námi dvakrát prohráli, předvedli vynikající kolektivní a bojovný výkon."

#tbs