S úvodem ve II.lize panuje spokojenost

Komentář:

Vítězství a porážka, tak zní víkendová bilance druholigových basketbalistů Jiskry Domažlice v úvodním dvojzápase nové sezony, v jehož rámci zavítali na palubovku karlovarské Thermie a Kladna. Zatímco v derby s Karlovými Vary otočili nepříznivý vývoj utkání a v prodloužení zvítězili, na Kladně, které sestoupilo z I. ligy, prohráli o 14 bodů.

K.Vary - Domažlice
101:107 (28:17, 51:42, 75:67, 93:93)

Domažličtí basketbalisté po celé utkání dotahovali náskok domácích. V osmé minutě třetí čtvrtiny dokonce prohrávali o 16 bodů, ale trpělivou hrou a taktickými změnami dokázali dvacet sekund před závěrečným klaksonem vyrovnat na 93:93 a vynutili si tak prodloužení. To vyznělo v jejich prospěch a z Karlových Varů si tak odvážejí cenné dva body. Střelecky se dařilo Jakubu Jiřincovi, který zaznamenal 27 bodů. Dvacetibodové hranice dosáhli rovněž Pavel Bauer (24) a Jan Blacký (20).

Body Jiskry Domažlice: Jakub Jiřinec 27, Pavel Bauer 24, Blacký Jan 20, Michal Vaněk 11, Jan Štípek a Václav Kozina po 8, Jan Kozina a Jakub Tauer po 4. Trenér: Karel Štípek.

Kladno - Domažlice
75:61 (15:15, 33:25, 52:43)

Na hráčích Domažlic byla znát únava z předešlého těžkého duelu s K. Vary a z cestování na víkendové zápasy. Soupeř navíc výborně bránil a dokázal využít získané zkušenosti z předešlé soutěže 1. ligy, a tak zaslouženě zvítězil.

Body Jiskry Domažlice: Jan Štípek 13, Jakub Jiřinec 12, Václav Kozina 9, Pavel Bauer 8, Blacký Jiří 6, Blacký Jan 5, Václav Baxa 4, Josef Hrubý 2 a Jakub Tauer 2. Trenér: Karel Štípek.

„Utkání v Karlových Varech nám vzalo spoustu sil. Jan Blacký a Pavel Bauer prakticky neslezli z palubovky. Navíc se na hráčích projevilo i cestování, z Karlových Varů jsme přijeli pozdě večer a hned ráno v šest hodin odjížděli do Kladna, kde jsme hráli od 10 hodin. Bylo tak málo času na regeneraci. Kluky musím za předvedený výkon a bojovnost pochválit, “ ohlédl se za úvodním dvojzápasem nové sezony na palubovce soupeřů trenér domažlických basketbalistů Karel Štípek.

Další dvojzápas sehrají basketbalisté Jiskry 13. a 14. října, kdy se opět představí na palubovce soupeřů, ČZU Praha a Berouna. Doma si zahrají svěřenci až 17. října, kdy od 19 hodin v dalším pokračovaní Českého poháru přivítají doma Kladno.
Karel Fait

#tbs