Domácí vstup do 2.ligy nadmíru povedený!

Komentář:

Stoprocentní byli o víkendu basketbalisté Basketbal Jiskra Domažlice, kteří ve druhém dvoukole II. ligy mužů vysoko porazili oba týmy ze severu Čech, rezervu finalisty Kooperativy NBL z Děčína, tak i nováčka z Varnsdorfu. Nejenže si tak spravili chuť po dvou porážkách ´venku´ v Rokycanech a v Berouně, ale v rámci druhé ligy udrželi domácí neporazitelnost z uplynulé sezony.
Děčín přijel do Domažlic pouze se šesti hráči, mezi nimiž nechyběl klatovský odchovanec a dlouholetý vynikající střelec v Mattoni NBL Pavel Prach. Ani ten však svůj tým nezachránil od přesvědčivé porážky, byť se hlavně ve 2.půli docela rozstřílel. Jiskra vedla už po první polovině zápasu o 18 bodů a ve druhé části se utkání vlastně už jen z povinnosti dohrávalo.
V neděli dorazil na Chodsko nováček soutěže a v prvním dvoukole neúspěšný Varnsdorf a na něm si Jiskra smlsla ještě více. Byť oslabená o zraněného Bauera a z rodinných či studijních důvodů o Kozinu A Hrudku,
Jiskra hned od úvodu potvrzovala proti severočechům roli favorita -už po první desetiminutovce vedla o 11 bodů. A to nebylo vše, druhou čtvrtinu vyhrála 26:12! V tu chvíli získala rozhodující náskok, nic na tom neměnil fakt, že jeden z varnsdorfských hráčů zaznamenal ´úžasnou´ trojku pře téměř tři čtvrtiny hřiště.

„Sice oba soupeři přijeli v okleštěné sestavě, ale na to se historie ptát nebude. Využili jsme toho, stejně jako výhody domácího prostředí. Navíc j jsme se mohli sehrát před středečním pohárovým duelem proti prvoligové Plzni. V obou utkáních jsme se snažili dát minimální minutáž každému z jedenácti hráčů, někdo odehrál více, někdo méně. Ale v tomto počtu to nejde vyhovět všem. Věřím, že to kluci pochopí a budeme nadále hrát jako tým. Ve středu od 18 hodin hostíme Loko Plzeň v rámci poháru, věřím, že nás diváci přijdou povzbudit v hojném počtu a dopomohou k nám k vítězství, „ neskrýval radost z dvou důležitých vítězství trenér domažlických basketbalistů Karel Štípek.

#tbs