Na favorizovanou Plzeň v Českém poháru Jiskra nestačila

Komentář:

Domažlice – Přestože podali basketbalisté BK Domažlice bojovný výkon, na favorizovanou plzeňskou Lokomotivu to nestačilo a po porážce 57:82 jejich pouť v Českém poháru končí.
Domažlice - Loko Plzeň 57:82 (13:25, 23:41, 41:64)
Favorit z Plzně k utkání dorazil k utkání třetího kola Českého poháru na Chodsko ve své téměř nejsilnější sestavě. V jeho sestavě nechyběli hráči se zkušenostmi z Mattoni NBL v čele s Fránou a Honomichlem. Navíc za plzeňský tým nastoupil Jaroslav Lejsek, který uplynulou sezonu hájil barvy domažlického týmu ve druhé lize. Spolu s ním hráli rovněž Suchý a Zeman, kteří letos oblékají dres Chodů formou hostování. Naproti tomu domácí se kvůli nucené absenci několika opor představili pouze v devítičlenném složení. Do sestavy se sice vrátil Václav Kozina, ale trenér Karel Štípek nemohl počíta s třemi podkošovými hráči – Jakubem Jiřincem, Pavlem Bauerem a již zmíněným Suchým. Přesto se Jiskra hlavně na začátku a pak i ve druhé části zápasu statečně držela.
„Do utkání jsme šli s cílem se sehrát a připravit se na nadcházející mistrovské zápasy. Poslední dva duely v první lize jsme totiž prohráli, a tak jsme v Domažlicích zkoušeli ´nové věci´. Domácí mají kvalitní tým, což potvrdili i dnes. Jakmile jsme trochu polevili, nemilosrdně trestali naše chyby. Byl to oboustranně pěkný zápas se spoustou nádherných akcí a bez zákeřných faulů. Jsem rád, že jsem po delší době opět viděl kluky a kamarády, se kterými jsem za Domažlice hrával první ligu, “ neskrýval radost z vítězství současný trenér basketbalistů plzeňské ´Lokotky´ David Zdeněk.
„Byl to oboustranně super zápas, diváci určitě i přes porážku domácích byli spokojení. Viděli kvalitní zápas s nádhernými akcemi na obou stranách. Loni jsem odehrál sezonu za Domažlice, s kluky jsem kamarád, o to těžší bylo proti nim hrát. Ale zvládli jsme to a splnili roli favorita. Přeji klukům, ať se jim ve druhé lize daří, “ řekl po zápase Jaroslav Lejsek, který bývalé spoluhráče nešetřil a dával jeden koš za druhým.
„Soupeř přijel v nejsilnější možné sestavě, trenér David Zdeněk nechtěl dopustit překvapení. Nám naopak chyběli tři podkošoví hráči. A pod košem byl právě největší rozdíl, i když se Rolínek bil srdnatě, na zkušené Kovandu s Fránou nestačil. Navíc plzeňský rychlý protiútok byl doslova vražedný. Přesto kluky musím pochválit za nasazení a odměnou je i přes porážku pro nás poměrně lichotivý výsledek. Diváci určitě i přes prohru byli spokojeni, viděli oboustranně kvalitní basketbal se spoustou nádherných akcí, “ okomentoval porážku asistent trenéra a bývalá dlouholetá opora domažlických basketbalistů Josef Prettl. Už příští víkend 7. a 8.11. čeká domažlické basketbalisty další mistrovský dvojzápas, ke kterému odcestují na sever Čech, konkrétně do Litoměřic a Ústí nad Labem.

#tbs