A tým je ve 2.lize už 27 zápasů doma v řadě NEPORAŽEN

Komentář:

Karel Fait - Další dva mistrovské zápasy 2. ligy mužů sehráli na domácí palubovce basketbalisté BK Jiskra Domažlice a oba proměnili ve vítězství. V sobotu porazili nejprve Benešov 78:58, aby o den později zdolali po boji Kbely 82:62. Po čtyřech odehraných zápasech letošní soutěže tak mají stoprocentní bilanci. Navíc domácí neporazitelnost tak prodloužili už na 27 zápasů v řadě!!!

Jiskra Domažlice - Benešov 78:58 (11:16, 37:28, 57:43)
Oba týmy vyhrály své úvodní zápasy, a tak se dal očekávat ´tuhý´ boj. A to se to potvrdilo. Do zápasu vstoupili lépe hráči Benešova, kteří vyhráli úvodní čtvrtinu o pět bodů, 16:11. Domažličtí basketbalisté však trpělivou hrou nejenže vyrovnali, ale do do konce prvního poločasu získali devítibodový náskok. Ten navíc během druhé půle ještě navýšili, a nakonec se radovali z vítězství o 20 bodů.
"Když se nám nedaří střelba, nemůžeme zvítězit. Domažličtí basketbalisté potvrdili své kvality a zaslouženě vyhráli, " řekl po utkání trenér Benešova Jakub Malý.

BK Jiskra Domažlice - Kbely 82:62 (21:26, 43:41, 65:49)
Nedělní duel nabídl podobný scénář jako ten sobotní. Domažličtí basketbalisté prohráli opět úvodní desetiminutovku, tentokrát 21:26. A stejně jako proti Benešovu i tentokrát do konce první půle nepříznivý vývoj utkání otočili. Po prvním poločasu sice vedli o pouhý koš, ale po zlepšeném výkonu jak v obraně, tak i v útoku získali ve třetí čtvrtině patnáctibodový náskok a ten si po zbytek utkání s přehledem pohlídali.
"Stejně jako sobotní duel proti Benešovu, tak i dnes proti Kbelům rozhodla zápas lavička. V současné době máme tak kvalitní kádr, že kdokoliv z hráčů nastoupí, je velice platný na hřišti, a to už jak v obraně, tak i v útoku. A to nám tento víkend chyběly dlouholeté opory Pavel Bauer s Jirkou Blackým. Samozřejmě, že mám obrovskou radost, že jsme na úvod sezóny vyhráli všechny čtyři domácí zápasy. Pevně věřím, že je to dobrá pozvánka na pohárové utkání proti prvoligovým Litoměřicím, které přivítáme příští středu, 26. října od 19 hodin v domažlické sportovní hale, " neskrýval radost po vítězném zápase s Kbely trenér Karel Štípek.
"Náš kádr není zrovna nejmladší, a po včerejším vítězném duelu v Klatovech toho měli kluci ´plné zuby´. Dnes bojovali, ale domažličtí basketbalisté potvrdili svou pověst, že na jejich půdě se málokdy vyhrává. Dnes zaslouženě zvítězili, když nás přehráli především ve druhé půli. Gratuluji jim k vítězství a přeji mnoho dalších sportovních úspěchů, " okomentoval stručně průběh zápasu trenér Kbel bývalý excelentní i mezinárodní sudí Z.Šedivý.

#tbs