Poslední koš BK Domažlice 2018/2019

Komentář:

V sobotu 22.6.2019 před 10h dopolední se začali scházet před Městskou sportovní halou mladí basketbalisté všech věkových kategorií. Společně se svými rodiči, trenéry, členy výboru a dalšími se přišli rozloučit s uplynulou basketbalovou sezónou. Po krátkém úvodu a přivítání všech přítomných šéftrenérem mládeže Josefem Prettlem se již na hřiště vrhli ti nejmenší a začali předvádět své basketbalové dovednosti. Každé družstvo odehrálo 2x10 min. Po nejmladších se na palubovce představili jejich starší kolegové a basketbalem bavili jak sebe, tak všechny přítomné. V té chvíli se již pilně rozcvičovali nejstarší hráči žákovských kategorií, kteří si nejprve zahráli proti sobě a poté vyzvali k souboji pod bezednými koši své rodiče.
Ti si tak mohli na vlastní kůži vyzkoušet, že basketbal je koordinačně velice náročný sport a že naučit se ho na nějaké vyšší úrovni není nic jednoduchého, což také většina zúčastněných potvrdila.
Na závěr jako zlatý hřeb programu nastoupili smíšená družstva hráčů kategorií U 14 a U15 proti svým trenérům a zástupcům výboru. V tuto chvíli bylo nejdůležitější se basketbalem bavit a hlavně se nezranit. I přesto, že se nehrálo na plný plyn a nejednalo se o důležité body, všichni hráči do hry dávali plné nasazení a k vidění byly pěkné basketbalové akce. Po zakončení sportovní části se všichni zúčastnění přesunuli za sportovní halu, kde již od rána bylo připravené občerstvení v podobě točené limonády, piva, buřtů, klobás a sladkostí od maminek. Každý si dal na co měl chuť a družná zábava probíhala do večerních hodin. Jednalo se opět o velice vydařenou akci, všichni zúčastnění se pobavili, zahráli si basketbal a to bylo účelem tohoto společensko-sportovního dne. Ještě jednou bych chtěl všem touto cestou poděkovat za sezónu 2018/2019 a již za 28 dní se těším na soustředění v Nýrsku.

Díky, byl to fajn rok s vámi.

Josef Prettl - šéftrenér mládeže
BK Domažlice

#pp