Letní příprava basketbalové mládeže BK Domažlice.

Komentář:

Jako každý rok i letos mladí basketbalisté Jiskry Domažlice v létě nezaháleli a klub pro ně připravil dva přípravné tréninkové kempy. První kemp se uskutečnil v termínu 18.7. - 24.7. v Nýrsku. Tohoto kempu se zúčastnilo 25 nadějných mladých basketbalistů a basketbalistek ve věku 13 až 16 let. Jednalo se zejména o hráče kategorie U17 a ligové hráče kategorie U15. Ve velice příjemném prostředí nýrských sportovišť polykali hráčky a hráči tréninkové dávky pod vedením trenérů Paidara, Ticháčka a Prettla. Nutno podotknout, že prostředí pro sportovní soustředění je v Nýrsku opravdu na vysoké úrovni a hráči se rádi vracejí, i když výběhy do nýrské sjezdovky již teď nejsou příliš populární :-). Ale hráči vědí, že fyzičku zde načerpanou budou potřebovat v soutěžních utkáních v roce 2020 a 2021. Jako hlavní trenér kempu jsem byl s tímto soustředěním velice spokojen. Hlavně s nasazením, se kterým hráči zvládali tréninky, a plně se věnovali basketbalu. Mimořádné poděkování patří paní Zelenkové a Struhárové za týlovou podporu a přípravu skvělých snídaní a dalších dobrot.

Druhé soustředění pro mladší hráče našeho oddílu se uskutečnilo 17.8. - 22.8. v Domažlicích. Tohoto kempu se zúčastnilo 32 dětí ve věkovém rozmezí 7 až 13 let. Nejmladší hráči se zúčastnili soustředění formou takzvaného příměstského tábora. Rodiče ráno své děti předali trenérům a pod jejich vedením absolvovaly tréninkové jednotky a po večerních zápasech šly spát domů. Starší hráči přespávali společně s trenéry v prostorech základní školy Komenského 17. I s tímto soustředěním jsem velice spokojen. Přestože přístup k tréninkovým skupinám byl trošku rozdílný, neboť u mladých hráčů ve věku 8-9 let jde hlavně o to, aby si zamilovali sport a bavilo je sportovat, nekladli jsme tak velké důrazy na jejich sportovní výkonnost. U starších hochů již probíhal trénink na zlepšení jejich basketbalových dovedností a hlavně načerpání fyzické kondice.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem hráčům zúčastněných na obou dvou kempech za jejich přístup k tréninku a snahu se zlepšovat, rodičům za projevenou podporu. Mé poděkování dále patří hlavně trenérkám a trenérům, kteří se ve svém volném čase věnovali hráčům a předávali jim své zkušenosti. V tomto týdnu již hráči začínají trénovat a připravovat se na další sezónu. Hráči kategorie U15 již tento pátek 28.8. odjíždějí na velice kvalitně obsazený turnaj do Plzně, kde sehrají šest utkání v rozmezí tří dnů. Další soutěžní utkání začínají již v druhé polovině září a veškeré informace o místě a časech se dozvíte na našem webu Basketbal Jiskra Domažlice. Těšíme se s vámi na setkání pod bezednými koši a držte nám palce v nastávající sezóně 2020/2021. Děkujeme za vaši přízeň.

#pp