Mužům "A" začíná přelomová sezóna ve 2.lize

Komentář:

Poslední víkend v září se rozběhne 2.liga mužů a začíná tím tedy i naostro sezóna pro náš A tým mužů. Proč přelomová, jak píšeme v titulku? Určitě proto, že se vlastně víc než 1, 5 roku nehrálo, takže nikdo neví, v jakém stavu jsou týmy i jednotliví hráči v soutěži a také proto, že naše áčko se dostalo do určité personální tísně. Odešel März do Rokycan(?), přestože jsme ústně byli domluveni na další spolupráci, Batysta, hostování ukončili Sůva, Zeman. A mimořádné hostování již nebylo umožněno ani našemu odchovanci Martinu Machovi, jenž tak výkonnostně povyrostl, že se dostal už do základní rotace v BK Děčín, což už mu nedovolí hostování do 2.ligy. Z toho máme samozřejmě na druhou stranu velkou radost a Martinovi přejeme, aby se zabydlel v základní pětce Děčína. Z těchto důvodu si vedení klubu dalo za cíl udržení v soutěži a také postupné začleňování mladých dorostenců z družstva U19, již nyní jsou tedy na soupisce Matyáš Prettl a Lukáš Zvolánek. V sobotu 25.9.2021 od 18.30 budeme hostit BK Příbram 2000, tým z předloňského ročníku, který se pohyboval na chvostu tabulky a s Jiskrou prohrál oba vzájemné zápasy. Utkání se mělo hrát původně v Příbrami, tam však mají problémy s dokončením opravy haly, takže jsme přistoupili na změnu pořadatelství. V neděli 26.9.2021 pak v 10.30h dojde v Rokycanech na západočeské derby s tradičním rivalem SKB Rokycany, patrně v sestavě s Erikem Eismanem.
Věřím, že naši příznivci budou po takové době půstu natěšeni na ligový basketbal a přijdou náš tým povzbudit v hojném počtu.
O tomto víkendu se odehraje v Městské sportovní hale také liga U14 - v sobotu od 16h hostíme Jižní Supi a v neděli 26.9. Sokol Vyšehrad.

#tbs