Easter Cup Klatovy 2023

Komentář:

Věková kategorie U11 basketbalové Jiskry Domažlice zazářila a udělala si výborné jméno na mezinárodním turnaji Easter Cup v Klatovech. Družstvo kluků a čtyř děvčat získalo stříbrné medaile a domažlický Dominik Hána byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje.V kategorii U11 hrálo 12 družstev rozdělených do třech skupin. Jiskra vyhrála všechny tři zápasy skupiny (BC Benešov, BK Strakonice a Tus Traunreut), ve čtvrtfinále porazila družstvo HB Basket Praha, v semifinále Niners Chemnitz B a až ve finále ji zastavil slovinský tým AKK Branik z Mariboru.

"Druhé místo bylo pro nás překvapením, protože každoročně do Klatov jezdí kvalitní družstva ze zahraničí. Ty týmy si věří a do Klatov jezdí vyhrávat. Chemnitz, který jsme porazili v semifinále, každoročně sbírá první místa, ale my jsme ho vyřadili o jeden bod. Pak jsme bohužel prohráli ve finále se slovinským Mariborem. Nicméně v této nejmladší kategorii je druhé místo poměrně historický úspěch, " řekl šéftrenér Jiskry Domažlice Josef Prettl, který současnou kategorii jedenáctiletých trénoval ještě v minulé sezoně v přípravce.Současným trenérem domažlické jedenáctky je Vítězslav Pohanka.

Kategorie U11 je prvním ročníkem, který pravidelně hraje v Čechách soutěže. Mladší hrají zápasy turnajovou formou. "V krajském přeboru jsme se utkávali pouze s družstvy v Plzeňském a Karlovarském kraji. Takže mezinárodní turnaj Easter Cup v Klatovech byl pro nás srovnáním s jiným stylem basketbalu. Třeba Maribor ze začátku působil tak, že prohrajeme o hodně. Jeho basketbalisté byli rychlí a tvrdí, ale my jsme se tomu postupně přizpůsobili a nakonec jsme prohráli o bod. Myslím si, že to byl naprosto úžasný zápas a že děti i rodiče na to budou dlouho vzpomínat, " uvedl šéftrenér Josef Prettl.

#vp