Výjezd do středních Čech úspěšný

Komentář:

S cílem jednoho vítězství vyrážel náš A tým k zápasům 10. a 11.kola 2.ligy mužů do Středočeského kraje. Papírově snazší se zdálo sobotní utkání s poslední Příbramí, která měla na kontě výher před tímto dvoukolem nulu. Trenéři Jiskry měli z tohoto zápasu obavy, protože ještě v živé paměti je napínavý zápas z loňského ročníku, který vyhráli Chodové až dokonalou otočkou v samé koncovce mače o 3 body. Navíc kádr čítal pouze 7 zdravých hráčů. Po příjezdu do haly v ZŠ Březové hory nás však čekalo překvapení v podobě soupisky čítající jen 6 borců na straně domácích! A ke vší smůle ještě ve 2.čtvrtině musel jeden z domácích odjet do nemocnice s vykloubeným prstem na ruce. Příbram se však nevzdávala, Jiskra rozhodla o svém triumfu až ve 2.polovině třetí čtvrtiny, kdy nasázela v rychlém sledu 4 trojky a domácí už neměli síly na zvrat. Přesto je třeba ocenit jejich velkou snahu a především výkon příbramského křídla Vojtěcha Ureše, který naše konto zatížil 44 body!
Naproti tomu při příchodu do haly v Benešově o den později se dala čekat převaha domácích, kteří na Jiskru vyrukovali s plnou sestavou 11 urostlých borců. Jen zpočátku se Chodové drželi na dostřel, dokud jim stačily síly, kterých však kvapem po náročném mači v sobotu a v okleštěné sestavě ubývalo. A když se k tomu ve 2.hracím období přidala i velká nepřízeň jednoho z rozhodčích, bylo záhy jasno, že na Benešov Jiskra tentokrát nestačí. Naštěstí jsme poslední čtvrtinu vyhráli o 2 body a udrželi skóre pod 30-tibodovým rozdílem.
Za 2 týdny zakončí Jiskra rok 2022 ve 2.lize zápasy ve dvojičce s BK Klatovy - v sobotu 10.12. v podvečer v Klatovech a v neděli pak od 10h odveta v Městské sport.hale ve Fügnerově ul. v Domažlicích. Pohled na průběžnou tabulku po necelé polovině soutěže je z našeho pohledu velmi radostný a 3.místo s náskokem 2 výher před našimi pronásledovateli je hodně příjemné a překvapivé.

#tbs