KLID DO ZÁVĚREČNÉ ČTVRTINY 2.ligy mužů

Komentář:

Nepříjemná série 5 porážek na přelomu roku 2022 a 2023 vystavila Jiskru tlaku a nutnosti naplno bodovat s celky ze 2.poloviny tabulky. A domácí tým se svého úkolu zhostil na 100%. Před zápasy domácí činovníci zabodovali i na přestupovém poli a přivedli na hostování tři nadějné starší dorostence z extraligové Loko Plzeň jako protihodnotu za tři naše hráče působící v EL U17 v Plzni. Do zápasů sice zasáhl zatím jen jeden z nich, Jirka Vlášek, uvedl se velmi dobrým výkonem a ukázal, že bude platným hráčem do rotace v týmu. V sobotu se nám postavil nováček naší skupiny BŠ Slavia Praha, kterou do Domažlic přivezl náš bývalý hráč v éře 1.ligy, nyní trenér David Zdeněk. Pražané se svým mladým týmem ukázali sympatický houževnatý výkon, nebýt nedisciplinovanosti jejich nejlepšího hráče s č. 6 Jakuba Weigha, který si nechal dát 2 technické chyby a byl vyloučen, mohli mít Chodové větší problémy i v samotné koncovce zápasu. V jeho průběhu překlopili skóre na svoji stranu výrazněji už na konci 1.půle, v nasazení pokračovali i po přestávce, ale Slavia se nedala a ve 36.min. se dotáhla na rozdíl jediného bodu. V koncovce však slavila úspěch zkušenost domácích i přesné proměňování trestných hodů ( 12/10 ve 4.čtvrtině), což přineslo důležitou výhru 86:85.
V neděli dopoledne k nám zavítal nováček soutěže z Berouna, do zápasu vstoupil evidentně nepřipraven, několik hráčů dorazilo až se samým začátkem utkání, což poznamenalo ráz vývoje tohoto duelu. Jiskra, jejíž hráči byli evidentně do značné míry vyčerpáni sobotním těžkým zápasem se Slavií, i přesto držela otěže zápasu pevně ve svých rukou, na palubovce dostali minutáž i mladí v našem družstvu a konečný výsledek 88:67 ukazuje jasný rozdíl mezi oběma týmy.
Potěšující zprávou z víkendu je i to, že oběma výhrami jsme získali lepší bilanci ze vzájemných zápasu s oběma soupeři.
Soutěž má nyní kvůli pololetním prázdninám 3-týdenní pauzu a v dalších zápasech zajíždíme do jižních Čech - 11.2. od 14h v Písku s tamním B týmem a v neděli 12.2. od 9.30 v Českých Budějovicích.
Statistiky v rubrice "Poslední výsledky".

#tbs